Lekker smullen bij eerste plantaardige iftar in Den Haag

19 March 2025, 14:59 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

In de Haagse wijk Moerwijk vond dinsdagavond de eerste plantaardige iftar plaats, een initiatief van de gemeente Den Haag en de Participatie Keuken. De avond stond in het teken van duurzaam en gezond eten, met een volledig plantaardig menu en inspirerende gesprekken over de rol van voeding in zowel het geloof als een duurzame toekomst.

Wethouder Robert Barker (foto onder) van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu was namens de gemeente aanwezig bij deze Groene iftar. "In veel geloofstradities speelt eten een belangrijke rol. Niet alleen als voeding, maar ook als uiting van dankbaarheid en zorg voor de aarde. Dit sluit goed aan bij onze ambitie om gezond, lokaal geproduceerd en plantaardig eten beter op de kaart te zetten. Door vaker plantaardig te eten, dragen we samen bij aan een leefbare aarde. Het was mooi om hierover van gedachten te wisselen en samen te ervaren hoe verrassend en smaakvol plantaardig eten kan zijn."

De aanwezigen genoten van een gevarieerd plantaardig menu, met onder andere gevulde paprika, strudel van spitskool en gekarameliseerde ui en pannenkoekjes met bosbesgranité. De gerechten lieten zien dat plantaardig eten niet alleen een duurzame, maar ook een lekkere keuze kan zijn. 

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Samen eten

"De Participatie Keuken is opgericht om mensen samen te brengen en niets verbindt zo sterk als samen eten", zegt Ben Lachhab, initiatiefnemer van de Participatie Keuken. "Met de Groene iftar wilden we de islamitische gemeenschap niet alleen samenbrengen, maar ook inspireren om anders naar plantaardig eten te kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos en vaak verrassender dan mensen denken. Het was een avond vol mooie ontmoetingen en goede gesprekken. Ik hoop dat iedereen met nieuwe inzichten en inspiratie naar huis is gegaan."